Vilken träningsgrupp hör du till?

Här följer en kort beskrivning av de olika träningsgrupperna i IK Södra. Detta är en hjälp för dig så du väljer rätt…

Södra Judo Open 4 med extra allt!

Södra judo open med extra av allt. 2022 års sista Södra Judo Openhelg bjöd på extra av allt. fredag kväll full fart från början ut med mattor sedan blev det fys och kata, invägning och fix med datorer och annat kul. Lördag morgon och dagen startade med invägning, träning och massor av matcher. Allt från minsta barn upp till senior och våra härliga judoka från A-judogänget både tränade och tävlade under dagen. Söndag var lite seg men ändå ett gäng som kämpa med greppteknik, uchi komi och kata av alla dess slag inför dagen med stor D som dangradering

Nu laddar vi inför 2023 år Södra judo Open den 28 januari och 22 april!

Sista KM 2022

Årets sista klubbmästerskap och årets första snö till små och storas glädje. Fantastisk fint arbete av våra ungdomar som är dom som gör tävlingen; allt från att döma matcher till fixa fiket. 90 aktiva som gick matcher under några timmar. Alla fick medalj och applåder och busvisslingar och lärde sig massor av judo och mer om våran fina sport. Efter några timmar var vi klara och då kommer äntligen Teddy på besök. Ett mycket fint och efterlängtat besök. Städa fixa lokalen och mumsa lite mera toast , eftersnack med vad som var bra och vad vi ska förbättra till nästa gång.

Maxad helg

Då har vi återigen haft en maxad judohelg med mängder med judo av alla dess slag. 

Svenska Judoförbundet i samarbete med IK Södra, Stockholm judo och SPIF judo arrangerade i helgen Omstart/Nystart: Läger med Joakim Dvärby som projektledare. Vi tjuvstartade lite på fredagskväll med randori SPIF dojo och Kata på IK Södra. Fullt drag från början. Lördag var det träning på alla tre klubbarna. träningen leddes av olympier och landslagsaktiva judoka. 140 st anmälda som åkte runt till dessa lokaler för att bli bli bättre på judo, ta sig ur sin komfortzon, träna för nya instruktörer , träffa nya kompisar och ha fett roligt.

På lördag var det primär för den nya lagtävlingen. Mixlag som möts och poäng samlas för att så småningom kora en segrare. Både lördag och söndag var det utbildning för alla klubbar hur man blir en bättre klubb. Vi fick höra om förbundets visioner, varför man ska ha A-Judo, hur man söker bidrag och mycket mera.

Vi passade på att klämma in lite mera kata träning och så var vi (Björn) på plats med att döma EM för Mixed teams i Mulhouse.  14 lag kom till start med Frankrike som favoriter och regerande mästare. Flertalet VM- och OS-medaljörer var på plats och de 2700 biljetterna hade varit slutsålda i två veckor innan tävlingen. Frankrike vann till slut till publikens öronbedövande jubel.