JUDOSOMMAR!

Från och med nu är det sommarschema som gäller. Länken hittar ni här nedan…

Sommarläger #1

Sommarläger #1 oj oj så härligt att vara tillbaka med våra läger som innehåller full fart från tidiga morgon till sena kväll i vår så natursköna lägergård i Djupån med egen dojo, studsmattor, pingisbord, fotbollsplan badmöjlighet och värsta bästa schacklägret fick vi tack vare Olof som är superduper bäst. http://www.kristallen.org

Vi har tränat massor med judo ja självklart men vilken energi på mattan av alla aktiva och ledare som gladligen ställer upp delar med sig av sina kunskaper. Vilken mat vi mumsat i oss måste vara första lägre då vi inte kunnat servat husets special som sista lunch. stort tack till alla föräldrar som passar på att ta semesterdagar till något så här underbart som att få hänga med detta sköna gäng. Lära ut judo, diska, grilla, städa, sova med kidzen, ja eller vad just det blev:-) Torsdag var det bara 2 judoträningar men så var det oxå över 30 grader varm då blev det bad och rörlighetsträning med bästa Camilla https://www.prehabcamilla.se . Vi avsluta som vi börja med judo sedan glass i stora lass. 

Rapport från Special Olympics!

För drygt en vecka sedan samlades 14 aktiva och 4 ledare på T-centralen i Stockholm för avfärd mot det stora äventyret Special Olympics Games i Malmö. Under hela helgen fick både ledare och aktiva uppleva ett riktigt stort evenemang med invigning som innehöll både Panetoz, The Mamas och Kommunfullmäktiges ordförande i Malmö vilken feststämning framför allt alla judoaktiva från hela landet bjöd upp till. Under fredagen fick vi välförtjänt sovmorgon innan det var dags för divisionering i Svenska judoförbundets Elitcenter (där även tävlingen gick av stapeln på lördagen) en spännande divisionering som var välbesökt av media vilket många var fundersamma över men det skulle snart visa sig att Special Olympics ambassadör och a-judo ansiktet i Sverige, Mike Malmer under uppvärmningen graderades till 1:a Dan (första graden svart bälte) av Svenska judoförbundets a-judo ansvarige och vår egen Tomas Rundqvist, äntligen var vi många som utbrast.
Under lördagen var det äntligen dags för tävling och alla aktiva visade upp mycket fin judo vilket resulterade i att vi slutade som bästa klubb med 4 Guld, 4 Silver och 6 Brons! Söndagen blev lite hektiskt då vi behövde checka ut från hotellet innan avfärd till den sista träningen och hej då kramar innan det var dags att bege sig till centralstationen för hemfärd mot Stockholm igen. Stort tack till Judo Syd /Staffanstorps Judoklubb och Special Olympics Sweden för ett härligt evenemang!

Mer bilder från Staffanstorps judoklubb

Träning och utbildning i Lindesberg

Intensiva dagar i Lindesberg när ett 80 tal ungdomar från ett 20 tal klubbar samlades för träning och utbildning under 4 dagar. full fart från morgon till kväll. Det bjöds på teori med en massa bra-att-ha saker att tänka på i sin judoutbildning. I gymmet fick vi lära oss hur man gör med vikter och skivstång och på judomattan självklart härlig judoteknik; hur i ska greppa, övergångar från stående till att följa upp i mattan och så en massa härlig randori. Trötta och glada begav vi oss hem till Stockholm igen med ett välbehövligt stopp i Arboga för att inta lite burgare. Bra jobbat alla fina ungdomar och tack till föräldrar som såg till att kidzen fick transport på säkert vis både till och från Lindesberg.

Axel Forsell 1992-2022

Det är med stor sorg vi behöver meddela att en av klubbens judokas tyvärr har lämnat oss. Axel var en oerhört omtyckt kille av alla, alltid med en 100%-ig inställning och ett leende på läpparna deltog han på i princip allt vi anordnade. Vi kommer alla sakna Axel oerhört och vårda minnet av honom ömt.

Sommarfest i Skarpnäck

Sång och dans ja, men självklart en massa judo på årets sommarfest för våra A judo judoka. Jansson först på plats så vi fick gott kaffe. Gänget droppade in och fart på mattan. Kast, fasthållningar och övade på hur man dömer och går match. Härlig Tacoslunch och glass slank ner emellan innan det var dax att sjunga ”ja må de leva…”; grattis till våra fina familjer Galatz och Rösselharth som fyller 200 år. Solhattar på och Malmögänget mannekängade i fina hoddar och kortbyxor från BudoFitness. Vi dansade till Panetos tackade för dagen och vi syns på tisdag!