Påskjudo i Djupån

Påskafton och det bjöds på judo i Djupån. ett gäng med kidz började inne i dojon och ett annat gäng körde fys ute i solsken. efter en timme var det fruktpaus och platsbyte. De yngre körde fys och de äldre judo med beställning på sankaku jime. Efter några timmars träning fylldes magen av mumsiga burgare och korv och sedan var det hopp och lek. En gul figur smög omkring i skogen och till alla kidz förtjusning hade påskkycklingen lagt ute en massa mumsiga påskägg som snabbt letades upp. Vid 14 tiden var det tack och hej så att alla hann hem och se Marcus Nyman vinna ännu ett guld på grand slam denna gång i Turkiet. Stort tack till alla ledare och föräldrar som ställer upp så att vi kan genomföra en härlig dag med judo och mysigt häng i underbar vårsol i vår sommardojo Djupån.

Första nationella digitala träningen

IK Södra går som vanligt i bräschen för att alla ska kunna träna och umgås. Den 28/3 anordnade vi den första digitala nationella träningen/”hänget” för alla A-judokas runt om i Sverige (inklusive Åland), totalt närvarade ca 55 personer som representerade 8 olika klubbar.
Representerade klubbar var:

IK Södra

Frövi JK

IKVM

Kumla Judo

Landvetter JK

Staffanstorps Judoklubb

Vasastadens Handikapp JK

Västerås Judoklubb

Ålands Judoklubb

En 2 timmars session inleddes med träning som hölls av Tomas Rundqvist med hjälp av den för tillfället inbjudne Tycho van der Werff (Välrenomerad A-Judotränare från Holland). Det var mycket avrostning och fokus på rörelse och att få igång kroppen eftersom väldigt många av våra A-judovänner runt om i landet inte har haft möjlighet att träna på väldigt länge.

När väl träningen var slut var det dags för ”hänget”, alla hade förberett sig med fika i alla möjliga former och för att det inte skulle bli en ”kackafoni” av röster gick vi laget runt och alla deltagare fick möjlighet att berätta vad de haft för sig under pandemiåret, gemensamt för alla var saknaden av att kunna träffas som vanligt. A-judosfären är ett härligt gäng runt om i landet där alla är måna om att alla ska ha det bra och ha roligt tillsammans.

Det här gav oss alla mersmak och vi har redan börjat planera för nästa digitala nationella samling i regi av IK Södra (såklart).

Klicka på bilden

Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen infaller 8 mars varje år och uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Vi firar speciellt alla fantastiska kvinnor, tjejer, damer, flickor som på olika sätt bidragit till IK Södras fenomenala framgångar och utveckling! Några av dem kan ni se om ni klickar på bilden nedan…