KM igen!

Information om tävlingen

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Höstlovsschema = Nya tider!

Inför Höstlovet – 25/10 – 3/11 – hittar du de tillfälliga träningstiderna här.

image-37177
Klicka på bilden…
Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Hur gick det SJO 3?

Resultat Södra Judo Open 3

Nummer 3 av Södra Judo Open weekend brukar inte vara så stor i antalet deltagare så blev det även denna gång men nu är det inte alltid mängden tävlande som avgör, det blev bra fart på de 4 mattorna som vi valde att arrangera tävlingen på. Fart och fläkt från början, applåder och busvisslingar. Snygga kast och spännande matcher vad kan vi mer begära. Ett bra gäng samlade på fredag för att fixa till hallen och väga in. Lördag matcher och träning både i Torvalla dojon och i Huddinge. Söndag nöjde vi oss med att ha två träningar parallellt. i Skarpnäck var det fullt likaså i Torvalla där våra långväga gäster ja en del stannat kvar för att få lite mera judo i kroppen  än de matcher  man fick under lördagen. Bra jobbat nu laddar vi för årets sista Södra Judo Open 22-24 november som blir extra av allt så in och boka er redan nu.

Bilder Ann, Johan, Jim,Ewa,Christer FB

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Spökläger 1 och 2…

Spökläger 1 (25-26 oktober), för barn födda 2009-2012 är fullbelagt. Maila till Ann för att ställa er på kölistan om någon plats blir ledig.
Spökläger 2 (26-27 oktober), för barn födda 2002-2009 finns det platser kvar.

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Äntligen lite tävling i helgen…

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Därför har vi ett försvar!

En av IK Södras grundare, Solveig Malmkvist, visade för några år sedan med kraft vilken betydelse ett bra försvar har. Klicka på bilden så får du se henne ”in action”!

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Staffanstorp Judo Open, Special Needs

Fredagen den 27:e september samlades ett förväntansfullt gäng (13 Södringar och en ålänning) på Centralen Kl. 09:30 för att påbörja tågresan ner till Skåne och Staffanstorp för lite träning och tävling.

Som alltid när vi reser med Special Needs så behöver man inte vara orolig för att nån kommer sent eftersom sen ankomst i princip aldrig förekommer.

Tågresan ner gick utan anmärkning hela väggen ner till Lund där vi bytte till buss som tog oss fram till hallen. Södringar som vi är föregick vi ju såklart med gott exempel och var först på plats och fick invänta arrangören som kunde öppna åt oss. Efter installation och val av sovplatser i dojon tog vi en kort promenad för att köpa frukt och grönt så vi skulle stå oss över träningen fram till det var dags för grillkorv med bröd och sov gott. Sov gott blev det ju såklart efter att vi hunnit träffa alla våra vänner från runt om i Sverige. Ingen nämnd ingen glömd, även om gänget från Frövi måste nämnas redan nu.

Sova i dojo är alltid en intressant upplevelse, det gäller att välja plats med omsorg utifrån var ventilation blåser och vem som tänkt sig sova bredvid. Bagaren fick agera dirigent under natten för att få alla att snarka i samma tonart.

Lördag var tävlingsdag men först lite smaskig frukost innan det var dags att byta om för lite Dick & Ernie uppvärmning innan Kjell Ingemansson höll en regelgenomgång straxt före tävlingsstart. Södra var inte bara representerat av aktiva och ledare utan även av vår fantastiska Micael Öberg som höll Kataträning på fredagskvällen i Skarpnäck och satte sig därefter i bilen för komma ner till oss och döma tävlingen. Vi tävlade i dubbelmöten vilket betydde att alla fick minst två matcher på förmiddagen och minst två matcher på eftermiddagen. Vi förhöll oss tämligen bra i tävlingen och fick med oss lite silver och brons hem den här gången. Lite besvikna miner på en del men det blir bra tändvätska inför kommande träningar och vår egen Södra Judo Open i november.

Lördagskvällen avslutades med en promenad till en Boulehall för middag och lite Boulespelande, 66 deltagare som skulle delas in på 10 banor, hua! För att citera arrangören, det var värt ett försök…

Tillbaka till dojon och det var en hel hoper trötta aktiva och ledare som slumrade in med stöd av vår bagardirigent.

Söndagmorgon var upp och hoppa och packa ihop innan träningen började i stora hallen eftersom det var annan planerad träning i dojon vi sov i kl.09:00. Många trötta huvuden och kroppar men en bra träning. För att vara säkra på att hinna äta lunch och komma i tid till tåget lånade Fantastiska Frövi ut sin minibuss till oss så vi kunde transportera oss smidigt in till Lunds Centralstation där det avnjöts det man var sugen på innan det var dags att hoppa på tåget och börja författa den här berättelsen.

Ett stort tack till alla fantastiska ledare på den här resan:

Ernö, Ulrika och Malin

Det är tack vare er allt blir så bra!

Foto Dick, Ulrika,Johanna,Sofie, FB

Publicerat i Nyheter, Tävlingar 2019 | Lämna en kommentar

Vinn-vinnläge med IK Södra!

image-37113

Här kommer ett fantastiskt erbjudande från Sponsorhuset som alla i IK Södra kan ta del av. Du har nu chans att köpa en 6 st lotters-prenumeration (utan bindningstid) från Miljonlotteriet för endast 149 kr (Ord.pris 300 kr). Som om detta inte vore bra nog så får man dessutom HELA 400 kr tillbaka. Du får 100 kr och hela 300 kr går till IK Södra. Erbjudandet gäller veckan ut. Stöd IK Södra och ta chansen att bli miljonär via denna länk:  https://www.sponsorhuset.se/iksodra/butik/miljonlotteriet

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Vinn-vinnläge med IK Södra!