Mjukstart inför höststarten…

image-37846
klicka på bilden för att förstora
image-37847
Träning v.33 (Klicka för att förstora)

Träning v.33 som PDF


image-37848
Träning v.34

Träning v.34 som PDF

Så här hittar du till Djupån

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Sommarläger #2

Ännu en lägervecka där kidzen strålade ikapp med solen och vi fick fantastiska dagar tillsammans. Måndag och onsdag hängde vi i vår sommardojo i Djupån. Massor av nice judo och härlig fys blandad med pingis, sumo och studsmatta. Tisdag besökte vi Lida. Där gällde det att ta sig runt bland träden på olika höjder. En skön brännbollsturnering, bad och minigolf klämde vi denna dag. Torsdag avslutades lägret på underbara Paradiset. skön promenad upp till tornet där man kunde se hur långt som helst, härligt dopp i sjön och väl på plats så väntade bästa grillen av Peter. Kasta lite wurfpuppe och se fina filmer innan vi avslutade med skönsång för Niklas. Stort tack till alla glada kidz, ledare och föräldrar som gjort dessa dagar till ett minne för livet. 

Stolta sponsorer
Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Micke Holm har blivit ett år äldre!

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Micke Holm har blivit ett år äldre!

Sommarläger #1

Många tankar och funderingar hur vi skulle kunna genomföra våra sommarläger. Så vi kör judo och äventyrsläger. Läger nummer 1 bjöd på mycket judo och härliga äventyr. På plats i Djupån så som vanligt bästa Party Party fixat kuliga hopp och leksaker. Sumo på riktig typ och Cash Cup fast här var det judotekniker vi ska fånga.
Judoguden var med oss denna vecka både med väder och val av äventyr. Landslaget i judo kör oxå läger fast på Bosön så vi tar oss dit och hänger med dom en hel dag . Hade även förmånen att få en rundtur på den otroligt fina anläggningen, se på när det görs tester och sedan testade vi att springa snabbt oxå. Sista dagen blev det race på Extremfabriken om vem som skulle bli lägrets Ninja och vi avslutade med härligt bad och SUP bräda i jätteformat i Rålambshovsparken. Stort tack till alla som bidragit med sin tid och kunskap och alla deltagare, fet bra jobbat!

Våra sponsorer
Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Sommarläger #1

Rösta rösta rösta…!!!

Tommy till vänster, IK Södra i mitten, Kevin till höger

Nu är det dags att rösta på några duktiga södringar som sannerligen har gjort rätt för sig:
Tommy Engström – Vår utomordentlige ordförande i klubben.
Kevin Aspelin – Som gör stora framsteg både på och utanför mattan.
IK Södra – Sveriges Bästa Judoklubb kan inte få nog med pris! Nu är det dags igen!

Glöm inte att DIN röst räknas. Gå in och rösta på Haninge Kommuns hemsida

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Rösta rösta rösta…!!!

Sommarschema Djupån

image-37811

Sommarschema som PDF

Så här hittar du till Djupån

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Sommarschema Djupån

Summering av en annorlunda vårtermin 2020

Vilken vårtermin vi haft, den lär vi inte glömma i första taget. Började som sig bör med läger och utbildningar i början av året. Skurup, Bosön, Lindesberg allt rulla på som det ska. Massor av folk på träningen på alla våra platser. Tävling drog igång vi arrangerade Södra judo Open , vann medaljer på SM, i Danmark, Borås och Finland. Finbesök från Japan, Sydafrika, England  studiebesök i Stadshuset och träffa skolborgarrådet. Möten av olika slag allt från styrelsemöten till arbetsmöten och ett härligt årsmöte med semlor,ballonger applåder och busvisslingar. Sen kom Corona och inget blev sig likt. Vi började träna judo utomhus med 2 meters avstånd – går det? – japp! Nu kom en tid då vi utvecklades tekniskt och fysiskt. Massor av tandeko renshu och härlig judofys. Massor av teori och annat matnyttigt genomfördes i ur och skur sol, regn, snö… finns inget dåligt väder. Efter många veckors stegande på gräs, grus, staket så fick vi ok att vara inne på mattan. Härlich, dock fortsatt 2 meter. Vi har firat unga och äldre födelsedagar vi har sörjt lärare och medlemmar som lämnat jordelivet. Vi har fixat våra lokaler i Djupån och Skarpnäck, Vi har lärt oss om Zoom, Teams  judo på distans , vi har Vaccinerat klubben mot doping och gjort  fett med utbildare från Sisu Stockholm. Vi har fått nya klubboveraller och fin outfit från Länna sport. Vi har mumsat tårta från Örnsbergs bageri och mängder med glass . Spelat pingis och airhockey från PartyParty. graderat till nya fina bälten från Budo Nord och vi kämpar vidare och längtar till den dag vi byter ur Harriet, Björne, Pricken och våra Würfpuppie till en uke som rör sig med judosteg och som gör fina ukemi. Nu kör vi sommar judo i vår dojon i Djupån, Skogås hela sommaren och vi håller alla tummar att vi kan börja träna inne i dojon när höstterminen drar igång.

Våra sponsorer
Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Summering av en annorlunda vårtermin 2020

Gamla IK Södra-banners…

Kan vara kul att köra en liten repris på gamla banners som visar att IK Södra finns lite överallt! 😉

Publicerat i Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Gamla IK Södra-banners…