Gruppindelningar

Gruppbeskrivningar HT-24

Judo 4–6 år Judo barn & vuxna tillsammans 1 ggr/ vecka rekommenderas
Denna grupp vänder sig främst till barn mellan ca 4–6 år där barnet tillsammans med en förälder eller annan vuxen/ syskon tränar ihop. Inga förkunskaper krävs.
Fokus ligger på att hitta och utveckla barnens motoriska färdigheter. Vi jobbar mycket med traditionella gymnastikövningar, som kullerbyttor och balansövningar, i en lekfull blandning varvat med mycket spring. Judoövningar vävs in i leken och ger, förutom smidighet och koordination, barnen chansen att träna på att samarbeta.
Här görs allt på ett väldigt lekfullt sätt där både barnet och den vuxna får röra på sig och ha roligt tillsammans med de andra i gruppen. Du tränar upp smidighet, utvecklar koordinationsförmåga, kroppskontroll och utvecklar balansen. De absoluta grunderna i judo lärs ut. På detta pass behövs ingen judodräkt och vi delar inte ut några grader. (bältesfärger)

Judo 7–10 år 1 – 2 ggr/ vecka rekommenderas
Här ligger fokus på rörelseglädje där barnen bland annat tränar sin balans, koordination och styrka men också deras mentala styrkor utvecklas. Dessa pass innehåller allt ifrån de tekniska grunderna i judo, kampmoment till gymnastik och lek.
I dessa grupper tränar man tillsammans med barn som är nybörjare eller med barn som tränat tidigare.
Målet för träningen är att lära sig judons grundrörelser, grundpositioner, rörelsemönster samt distansträning. Träningen sker på ett lekfullt sätt där barnen utvecklar smidighet, rörelse och kroppsuppfattning. Vi övar kast- och fasthållningsteknikerna, fallträning och kampmoment. Barnen får lära sig enklare japanska begrepp och vikten av att lyssna till och ta instruktioner av ansvariga tränare. Barnen måste vara självgående, klara sig utan förälder samt fungera i grupp. Träningen stärker både kroppen och knoppen. Vi tränar i vit judodräkt och här börjar vi även dela ut gradering (olika bältesfärger, rött till orange bälte).

Judo 10–14 år Nybörjare 1–2 ggr/vecka rekommenderas
Nybörjar- och fortsättningsgrupp för barn och ungdom mellan cirka 9 och 13 år. Målet för träningen är att lära sig judons grundrörelser. Grundpositioner, rörelsemönster, distansträning. Träningen gör att barnen utvecklar smidighet, rörelse och kroppsuppfattning. Vi övar kast- och fasthållningsteknikerna, fallträning och kampmoment. Barnen får lära sig enklare japanska begrepp och vikten av att lyssna till och ta instruktioner av ansvariga tränare. Barnen måsta vara självgående, klara sig utan förälder samt fungera i grupp. Träningen stärker både kroppen och knoppen. Vi tränar i vit judodräkt och här börjar vi även dela ut gradering (olika bältesfärger, rött till orange bälte).

Judo 9–14 år fortsättningsgrupp 3–5 ggr/vecka rekommenderas
Denna grupp passar dig som har tränat judo en tid eller vill börja efter ett uppehåll. Här tränar vi på judons grundtekniker med succesivt ökat svårighet. Flickor och pojkar tränar tillsammans. Vi övar kast- och fasthållningsteknikerna, fallträning och kampmoment. Träningen är variationsrik och utvecklar dig både fysiskt och mentalt. Du tränar upp en bra grundträning, ett bra rörelsemönster och en bred teknikkunskap i judo. Du kommer träna styrka, kondition, balans, koordination och så mycket mer. Bättre allround träning får man leta efter! Bältesfärg är från orange till blått bälte

Vuxna + 14 år 2–3 ggr/vecka rekommenderas
Är du 14 år eller mer och önskar testa på judo så har du kommit rätt. Denna grupp passar även de som tränat judo en kortare tid eller vill börja efter ett uppehåll. Nybörjare och upp till många svarta band. Damer och herrar tränar tillsammans.
Vi tränar på judons grundtekniker med successivt ökad svårighet. Träningen utvecklar smidighet, rörelse och kroppsuppfattning. Bättre allroundträning får man leta efter!
Du kan börja som nybörjare och kan träna på i denna grupp för att kunna gradera dig till många svarta bälten om så önskas
Åldern i denna grupp varierar från 14 år till + 50 år

Judo 14 år – Tävlings/elit grupp – 10-12 ggr/vecka rekommenderas
Passar för dig med ambition att träna och utvecklas inom tävlingsjudo.
Den här gruppen är för alla som vill utveckla sin fysiska kapacitet, tekniska färdighet, kampmoment och taktiska förmåga inom ramen för tävling. Här utvecklas kapaciteter som styrka, snabbhet, koordination, balans och uthållighet.
Träningen består av teknik, taktik, fysiska övningar och kampmoment. Målet behöver inte vara att vinna VM men deltar man i denna grupp ska man tycka om kamp och tävlingsmoment.

A-judo Anpassad judo
I denna grupp kan alla träna men den riktar sig i första hand till dig som har någon typ av funktionsnedsättning och som är cirka 5 år och uppåt. Klubben har sedan 70-talet bedrivit judoträning för barn och vuxna med funktionsnedsättning. Vill du träna upp smidighet, utveckla din koordinationsförmåga och kroppskontroll, utveckla balansen och samtidigt få nya kompisar? Då är judo oslagbart. Målet med träningen är att lära dig att falla, kasta och göra fasthållningar. Vi tränar utifrån varje individs egna förutsättningar och träningen innehåller mycket skratt. Träningen stärker både kroppen och knoppen.

Kata Judo i bestämd form
Kata är ett japanskt begrepp och betyder ”bestämd form”. Kata är en träningsform där tekniker utförs i ett förutbestämt mönster. Kataträningen är nödvändig för dig som ska gradera sig till svarta bälten. Det arrangeras Kataläger där alla kan delta som vill utveckla sin judo och man kan även tävla i Kata.