Om Judo

VAD ÄR JUDO ?

Judo är japanska och betyder den mjuka vägen.

image-26

Jigoro Kano grundade sporten 1882 ur den gamla japanska stridskonsten Ju-jitsu. Han utvecklade en tränings och tävlingsform där målet var fysisk och själslig fostran. Judo går ut på att besegra motståndaren genom teknik, snabbhet, smidighet och styrka. Om man behärskar judo har man samtidigt kontroll över sina egna fysiska och psykiska resurser.

VARFÖR TRÄNA JUDO?

Vill du träna upp din smidighet, utveckla din koordinations-förmåga, få bättre kroppskontroll och balans är judo oslagbart. En mer allsidig träning får du leta efter. Hela kroppen och själen är med, du stärker självförtroendet såväl som musklerna.
judo är en därutöver en av de hårdaste tävlingsidrotterna och den femte största idrotten i världen!

Tävlingsmomentet behöver inte vara målet för den som tränar judo. Med sina rötter i gammal japansk livsstil och religion är judo också en sport som utvecklar personligheten. Ömsesidig respekt och hänsyn är en självklarhet. Disciplin och fasta regler likaså. Men det viktigaste av allt är att man har roligt när man tränar!

VEM KAN TRÄNA JUDO ?

Vare sig du är man, kvinna, gammal, ung, vill tävla, har en funktionsnedsättning eller bara träna och motionera, så är judo en sport som passar. Du lär dig olika typer av kast och fast hållnings grepp och du lär dig falla utan att göra dig illa.