2019

Dax att summera år 2019  ur ett IK Södra perspektiv. Vi kan konstatera att vi närmar oss visionerna för 2020 sakta men säkert. Vi har ökat vårat medlemsantal med aktiva judoka , vi har ökat våra tränings ställen, vi har fler aktiva på mattan och fortfarande har vi ingen kö utan alla kan börja på när dom vill under året.  På nyårsafton har vi årets sista träning och 2 helt nya aktiva tar sina första judosteg på mattan, underbart. En som tagit många steg på mattan under 50 års tid är Ann som fira både 50 och 60 år. 2019 var ett år med många jubilarer men även ett år då vi tog farväl av klubbens första ordförande. Vila i frid Janne. Ett år då våra duktiga tävlande och domare deltog stadigt på Europa cuper och mästerskap. Ett år då våra judoka besökta klubbar runt om i världen allt från Florida till Tokyo. 

Lite ren fakta typ rakt upp och ner

Under vårterminen hade vi 31 schemalagda träningar under höstterminen 34 schemalagda träningar på 9 olika ställen runt Stockholm. Vi har arrangerat mängder med läger allt från 24 timmars till veckolånga. Vi har deltagit i prova på verksamhet på Beckis i Farsta, Huddinge,Tyresö och Järfälla.  Vi har fått svenska och nordiska mästare och massa andra medaljer. Vi har haft aktiva i de olika landslagsgrupperna och deltagit flitigt på landslagets läger och tävlingar. Vi har haft interna utbildningar och varit med på mängder av externa utbildningar och föreläsningar. Vi har arrangerat 4 klubbmästerskap med runt 350 tävlande och massor av utbildning av domare och funktionärer. Vi har arrangerat 4 Södra Judo Open weekend med runt 1500 aktiva. Årets sista deltävling innehöll allt vad man kan önska sig. Tävling,träning, utbildning och LadiesJudoEvning med 6 kvinnliga instruktörer  med sammanlagt 39 dan i judo 2 VM guld och 4 EM guld ja det är en helg att minnas. Blev så bra att vi hamnade på EJU första sida.

Vi tackar alla som bidraget med sina kunskaper och sin tid. All ni som tränar,kämpar, svettas, stånkar & stönar, alla ni skrattar och gråter. Alla ni som fixar fika, städar, slår i spikar och drar ur skruvar, alla ni skriver bokstäver räknar siffror ja alla som gör att klubben fungerar.  Alla ni som har klubben i ert hjärta och judo i ert liv. Stort fett tack. 

Yawara ichi dai

Våra stolta sponsorer