Äntligen; Swedish A-judo Open i Lindesberg!

A-judo gänget är nu hemma igen efter den första resan tillsammans på nästan 3 år. Färden gick till Lindesberg och Swedish A-judo open med en härlig uppslutning av 9 klubbar från 3 länder (Sverige, England och Åland).

Kära återseenden av gamla vänner som inte setts och en härlig mängd nya bekantskaper och inte minst en uppvisning av oerhört fin judo från våra aktiva.

Direkt på plats så var det till att lasta ur bilarna och få i sig lite middag, hamburgare och pommes frites med kort framförhållning ordnat av arena restaurangens nya ägare, supersnällt! 

Första träningen på fredagskvällen hölls av Dick och Ernö, för att rosta av alla efter en lång resdag. Efter lite dusch och ombyte var det dags att borsta tänderna och få en god natts sämn inför en lång lördag.

Lördag morgon startar 07:30 med väckning och frukost, första träningen startade kl. 10 med uppvärmning som hölls av Frövi Judos Jonathan ”Jonis” Fagerhill, mycket rörelse och tekniker för att komma igång. Efter en ordentlig uppvärmning var det dags för divisionering, det vill säga se till så att alla grupper är jämna så vi får så spännande och säkra matcher som möjligt. Och som vi fick till grupperna, det var oerhört spännande matcher rakt igenom hela tävlingen.  Resultatet från tävlingen blev över förväntan 3 guld, 5 silver och 8 brons och bästa klubb!

Guld: Stefan Rudheden, Michaela Johansson och Ernst Cederholm

Silver: Ludwig Rösselharth, Karolina Kihlbom, Johanna Sjöstrand, Christian Johansson, Daniel Anglen

Brons: Leo Tellander, Joshua Tanzborn, Sofie Lerin, Nicklas Holmström, Jonathan Gran, Bernabe Orellana, Nils Tellander, Hubert Galatz

Lördagen avslutades med filmvisning för de som ville eller en promenad för lite lördagsmysshopping och häng med vänner innan det var dags att släcka för natten.

Söndagen började även den 07:30 och börja packa ihop alla våra saker innan det blev en kort paus för frukost och tillbaka för att städa ur klassrummen till kl. 10 då det var dags för sista träningen som hölls av Tomas Rundqvist tillsammans med Kjell Ingemansson och lite småhjälp av Dick och Ernö. 

Många långa kramar innan avfärd och alla ser nu fram emot att ses igen i Malmö i Juni.

Stort tack till Frövi judo för ett fantastiskt engagemang och våra fantastiska ledare, Dick, Ernö, Ulrika, Malin och Nicklas. Ett extra tack till våra egna fantastiska ”fillers”/alltiallos som precis som vanligt gör ett helt fantastiskt jobb Hubert och Nils!!