Lag- och Katafest i Eriksdalshallen!

Då var det äntligen dax för årets höjdpunkt för många i judo Sverige. Lag-SM för damer och herrar. I år kördes också SM i Kata i samma hall som lag-SM matcherna pågick. Väldigt uppskattat av både publik och tävlande. De tre största klubbarna i Stockholm stod som arrangörer: Södra, SPIF och Stockholm Judo. Mycket förberedelse och många möten och viljor men med facit i hand ett väl genomfört SM i anrika Eriksdalshallen.

Resultatmässigt kan vi inte skryta så mycket men lite medaljer blev det iallafall, och ett guld bärgades under dagen. Stort grattis till Julia och Caroline som vann Kata klassen Ju No Kata. Det blev silver i Goshin jiusu till Tomas och Micke som hann repa lite kvällen innan, och brons till Jan i Nage No Kata och Julia i Katame No Kata. Manne kom strax utanför pallen i Ju No Kata, en 4:e plats blev det där. På lag-SM delen var det bara Weronika som fick en medalj med sig av bronsvalör och hon tävlade för IKVM. Södras herrlag hade inget flyt idag, sjukdom gjorde att vi var en man kort i laget. Blev en jämn semifinal där det blev förlust mot blivande Guldmedlajörerna Stockholms judo klubb, sedan var det svårt att ladda om, så förlust i bronsmatch och en 5:e plats för våra fyra grabbar.

Stort tack till Roger som återigen lägger timmar på en judotävling. Tack för hjälpen även Johan Orrbo som supportade Roger. Tack till alla funktionärer, domare, sjukvårdare, ledare, coacher, barn, ungdomar och föräldrar som lägger timmar av ideellt arbete för att detta SM skulle kunna bli av. Ytterligare tack till Enköpings Åkeri och Budo Fitness!