Maxad helg

Då har vi återigen haft en maxad judohelg med mängder med judo av alla dess slag. 

Svenska Judoförbundet i samarbete med IK Södra, Stockholm judo och SPIF judo arrangerade i helgen Omstart/Nystart: Läger med Joakim Dvärby som projektledare. Vi tjuvstartade lite på fredagskväll med randori SPIF dojo och Kata på IK Södra. Fullt drag från början. Lördag var det träning på alla tre klubbarna. träningen leddes av olympier och landslagsaktiva judoka. 140 st anmälda som åkte runt till dessa lokaler för att bli bli bättre på judo, ta sig ur sin komfortzon, träna för nya instruktörer , träffa nya kompisar och ha fett roligt.

På lördag var det primär för den nya lagtävlingen. Mixlag som möts och poäng samlas för att så småningom kora en segrare. Både lördag och söndag var det utbildning för alla klubbar hur man blir en bättre klubb. Vi fick höra om förbundets visioner, varför man ska ha A-Judo, hur man söker bidrag och mycket mera.

Vi passade på att klämma in lite mera kata träning och så var vi (Björn) på plats med att döma EM för Mixed teams i Mulhouse.  14 lag kom till start med Frankrike som favoriter och regerande mästare. Flertalet VM- och OS-medaljörer var på plats och de 2700 biljetterna hade varit slutsålda i två veckor innan tävlingen. Frankrike vann till slut till publikens öronbedövande jubel.