Staffanstorp Judo Open, Special Needs

Fredagen den 27:e september samlades ett förväntansfullt gäng (13 Södringar och en ålänning) på Centralen Kl. 09:30 för att påbörja tågresan ner till Skåne och Staffanstorp för lite träning och tävling.

Som alltid när vi reser med Special Needs så behöver man inte vara orolig för att nån kommer sent eftersom sen ankomst i princip aldrig förekommer.

Tågresan ner gick utan anmärkning hela väggen ner till Lund där vi bytte till buss som tog oss fram till hallen. Södringar som vi är föregick vi ju såklart med gott exempel och var först på plats och fick invänta arrangören som kunde öppna åt oss. Efter installation och val av sovplatser i dojon tog vi en kort promenad för att köpa frukt och grönt så vi skulle stå oss över träningen fram till det var dags för grillkorv med bröd och sov gott. Sov gott blev det ju såklart efter att vi hunnit träffa alla våra vänner från runt om i Sverige. Ingen nämnd ingen glömd, även om gänget från Frövi måste nämnas redan nu.

Sova i dojo är alltid en intressant upplevelse, det gäller att välja plats med omsorg utifrån var ventilation blåser och vem som tänkt sig sova bredvid. Bagaren fick agera dirigent under natten för att få alla att snarka i samma tonart.

Lördag var tävlingsdag men först lite smaskig frukost innan det var dags att byta om för lite Dick & Ernie uppvärmning innan Kjell Ingemansson höll en regelgenomgång straxt före tävlingsstart. Södra var inte bara representerat av aktiva och ledare utan även av vår fantastiska Micael Öberg som höll Kataträning på fredagskvällen i Skarpnäck och satte sig därefter i bilen för komma ner till oss och döma tävlingen. Vi tävlade i dubbelmöten vilket betydde att alla fick minst två matcher på förmiddagen och minst två matcher på eftermiddagen. Vi förhöll oss tämligen bra i tävlingen och fick med oss lite silver och brons hem den här gången. Lite besvikna miner på en del men det blir bra tändvätska inför kommande träningar och vår egen Södra Judo Open i november.

Lördagskvällen avslutades med en promenad till en Boulehall för middag och lite Boulespelande, 66 deltagare som skulle delas in på 10 banor, hua! För att citera arrangören, det var värt ett försök…

Tillbaka till dojon och det var en hel hoper trötta aktiva och ledare som slumrade in med stöd av vår bagardirigent.

Söndagmorgon var upp och hoppa och packa ihop innan träningen började i stora hallen eftersom det var annan planerad träning i dojon vi sov i kl.09:00. Många trötta huvuden och kroppar men en bra träning. För att vara säkra på att hinna äta lunch och komma i tid till tåget lånade Fantastiska Frövi ut sin minibuss till oss så vi kunde transportera oss smidigt in till Lunds Centralstation där det avnjöts det man var sugen på innan det var dags att hoppa på tåget och börja författa den här berättelsen.

Ett stort tack till alla fantastiska ledare på den här resan:

Ernö, Ulrika och Malin

Det är tack vare er allt blir så bra!

Foto Dick, Ulrika,Johanna,Sofie, FB