Swiss Special Needs Judo Tournament

Tomas och Dick tar sina familjer på en liten härlig judo semester med träning och tävling för Special Needs gänget. Vår enda tävlings deltagare denna gång är Ludwig som kämpade på i dagarna tre. Ludwig kört träningar, lagtävling, divisionering och individuell tävling. Resultatet blev en sjätteplats i lagtävlingen och silvermedalj för den individuella. Bra jobbat.

Här kommer Dicks rapport
Upp tidigt på morgonen för att åka till Swiss Special Needs Judo Tournament 2018, transport, incheckning och flygresa till Zürich gick enligt plan. Dock visade det sig att en väska blev kvar på Arlanda så en väska kort gick vi och hämtade hyrbilen som skulle ta oss ner till Cilia, Tomas R, Carina och alla andra.
Efter incheckningen tog vi oss till Judo Club Usters dojo för lite träning innan middag och natt natt. Dag två inleddes med en fantastisk utflykt på Zürich sjön innan vi tog oss till arenan för en mix mix lagtävling där vi blev 2 coacher per lag från olika länder och alla aktiva delades upp i de olika lagen (6 st lag). Eftersom det inte var nån större divisionering till den här tävlingen blev det lite ojämnt för många av deltagarna. Ludwig förlorade alla sina matcher men det gjorde inget för alla deltagarna i alla lag var så engagerade i varandras matcher i laget så tävlingen fyllde ett gemenskaps syfte som jag tror är svårt att få till på nåt annat sätt. Ludwigs och Tomas lag slutade 6:a och mitt lag slutade 2:a, just sayin’.
Lördagen den 30/6 var det så dags för den individuella tävlingsdagen, Ludwig var taggad och genomförde divisioneringen på ett strålande sätt. I Ludwigs pool hamnade 3 schweizare och det såg ut som att det kunde bli en jämn pool. Ludwigs första match han vara i 10 sekunder innan han kastade motståndaren med en seio-nage som gav en Waza-Ari och följde blixtsnabbt upp med en fasthållning i 10 sekunder till sen var den matchen över en helt fantastisk match. Match nummer två bjöd på lite mer motstånd, Ludwig kämpade och stod emot och stod upp i ca 1 minut innan han åkte dit på en waza-Ari men gav inte upp för det utan kämpade och slet till det var ca 15 sekunder kvar då han tyvärr åkte dit på en till. Den sista matchen genomfördes som den första av Ludwig inte med samma tider men en seio-nage till waza-Ari och lite senare en seoi-nage utan poäng men till fasthållning och avslut. En fantastiskt spännande pool med helt rätt motstånd och en välförtjänt silvermedalj som belöning. På kvällen var det grillfest och party i hallen men det blev en tidig kväll eftersom det varit en lång dag så en massa kramar och hejdå till Johan och Amanda Orrbo, Tomas och Carina Rundqvist och såklart till arrangören Cilia Evenblij innan vi åkte till hotellet för sömn innan det var dags att på söndagen ha välförtjänt semester i Schweiz en vecka.

Bilder FB
Swiss Special needs Judo Tournament