Yanagi Judo Camp med Misato Nakamura!

Då har vi varit på Yanagi Judo Camp i Heinävesi.
Heinävesi är en kommun i norra Karelen i Finland. Heinävesi har 3 136 invånare och har en yta på 1 319,58 km², varav 289,62 km² är vatten. På den orten vi var fanns det 1000 invånare och klubben Yanagi har 24 medlemmar. De har arrangerat detta läger en gång om året i 37 år och de senaste 27 åren är det Pekka som är den drivande personen. I år var det ingen mindre än Misato Nakamura 3 VM guld 2 OS brons som var huvudinstruktör.
Det var nytt rekord på lägret med 238 deltagarna indelade i två grupper. En barn och en ungdomsgrupp upp till vuxna.
Ann, Kalle och Elin bodde bland hönor, hästar och våra japanska vänner som Jaana och Annika tog hand om. Weronika och Alexander höll koll på sig själva och ungdomarna i skolsalen. En väldigt fin och stor skola med en fin gymnastikhall där vi tränade på 500 kvm judomatta. 3 mål mat serverade i en radioaffär; mycket mat och mycket vällagat. Förutom 2 judoträningar om dagen hann vi med fysträning, bad och besöka munkkloster och kyrkor av olika slag.
Det var helst sjukt bra teknikträning så in i minsta detalj hur man ska göra och varför man ska gör just så och i den ordningen… så helt fantastiskt att få uppleva detta och även köra randori med Nakamura sensei och hennes japanska medhjälpare.
Stort tack till Yanagi judo och Pekka!

Här hittar du mer info om Misato Nakamura